Община Родопи

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Home

Актуално за училища

 

 

На 28.04.2014 г.се проведе финалния етап на Проекта „Народните будители и Аз” в община „Родопи”. Първите места бяха заети от:

1.място - VІ кл. при ОУ „П. Славейков” с.Белащица

2.място - VІ кл.при ОУ”В.Левски” с.Брестник

3.място – VІ кл. при ОУ”П.Хилендарски” с.Цалапица.

Победителите получиха купи и футболни топки, връчени от зам. кмет на община „Родопи” г-жа Таня Бочукова.

На 10.05.2014 г. се проведе етап от областния кръг на Проекта „Народните будители и Аз”, в който участваха отборите-победители в  общините Родопи и Марица. Учениците, които представиха Община”Родопи” са от  VІ клас при ОУ”Пенчо Славейков” с.Белащица. Те достойно се справиха с опонентите си от Vклас от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”с.Труд.Шестокласниците ни показаха отлично познаване на биографиите на будителите и постигнаха резултат 90,40%. Поздравления за нашите упорити и трудолюбиви ученици. Продължава участието им в следващите двубои срещу други общини в област Пловдив.


На 09.05.2014 г.(петък) от 13.00 часа в заседателната зала на Община „Родопи”- Пловдив бе организирано еднодневно обучение с начални учители от основни училища на Община „Родопи” на тема: „Добри практики и форми на педагогическо взаимодействие с родители”. Презентация на тема „Родители и училище - едно възможно партньорство” интерактивни родителски срещи представи екип от учители с ръководител г-жа Даниела Петкова, директор на ОУ „Граф Н. Игнатиев”, с.Граф Игнатиево. „Един поглед към родителската среща”и представяне на карта, част от ученическото портфолио представи Марияна Иванова - гл. учител в ОУ „Христо Ботев” с. Крумово. Обучението завърши с кратки коментари по посочената тема на г-жа Васка Атанасова - Старши експерт по начално образование към РИО гр.Пловдив.


Община „Родопи”-Пловдив съвместно с Община „Марица” организира обучение на тема: „Обмяна на опит и добри практики” за директори на основни училища от двете общини на 27-28.03.2014 г. в Екохотел „Здравец”- парк „Родопи”. На мероприятието бяха поканени г-н Рангел Райчев и г-жа Соня Мелоян – Старши експерти по организация на средното образование, за да участват в мероприятието.

Г-жа Мелоян представи презентация на тема: „Стратегия за намаляване дела на преждевременно напусналите образователната система(2013-2020)-ресурси и мерки”, а г-н Райчев - „Фактори, затрудняващи превенцията и интервенцията при отпадане на ученици от образователната система”.Обучения от този вид са от полза на директорите, за да се акцентира на новостите и проблемите, с които се сблъскват при своята работа. Демонстрирана бе работеща практика за възможното партньорство между родители и училище.


Децата номинирани на общинския кръг на Талантиадата „Мини мис и Мини мистър” взеха участие в Националния конкурс в гр.София проведен на 29.03.2014г..

Танцьорите от танцовата група по джаз балет към НЧ "Наука - 1919 г" - с. Крумово, изпълниха  два танца. Г-жа Илиана Балийска връчи купа за надталанчване на участващите с пожелание да пеят и танцуват все така хубаво.
След участието в детското шоу, танцовата група посети една от българските исторически перли - Боянската църква. На децата беше изнесена беседа за значимия принос на средновековно изобразително изкуство.


Във връзка с постигнати отлични резултати по Проекта „Народните будители и Аз“, учениците от:
ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с.Устина
ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с.Браниполе
ОУ „Васил Левски“ с.Брестник
получиха, като награда от кмета на Община „Родопи“ – инж.Пламен Спасов еднодневна екскурзия до град Панагюрище, която се осъществи на 07.06.2013г.

   

Обновените училища на територията на община "Родопи" след изпълнение на проект "Модерни училища за нашите деца"

 

 

Родопи в кадър